DIRECTORS D'ORQUESTRA

Els directors d'orquestra que més m'han impressionat al llarg de la meva experiència professional no imposen, proposen; no guanyen, convencen; no manen, confien ...

SMILE Artistic Management vol ser una agència i un lloc de trobada d'artistes i persones que són úniques, tant a l'escenari com darrere de l'escenari. Precisament aquelles persones que ofereixen el que els músics i les persones sensibles necessiten, és a dir, no ser manades, sinó inspirades.

 

Alberto Sampablo Lauro

JAN WILLEM DE VRIEND

(Italia, España e Iberoamérica)


• Director principal de la Residentie Philarmonic Orchest de La Haya
• Principal Director Convidat de l'Orquestra simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya

• "Premier Chef Invit" Orchestra National de Lille

Vaig conèixer a Jan a Barcelona. Vaig tenir la sort de tenir-lo com a principal director convidat i de pensar amb ell programes de Mozart, Schubert, Haydn o Beethoven. Des del primer minut la sintonia ha estat total i des de llavors no hem deixat de parlar de música. És habitual en la Royal Concertgebouw Orchestra, al Tonhalle de Zurich, a França i a Itàlia, i és buscat per la seva gran energia, sempre al servei del col·lectiu i de la música.

 

Ment intel·ligent, persona molt amable i amant del sentit de l'humor, sempre confereix una gran personalitat als seus concerts. Especialista en repertori barroc, clàssic i en el primer romanticisme, Jan sempre constitueix un luxe per a qualsevol orquestra i per al públic de qualsevol temporada.

 

www.janwillemdevriend.com

WILSON NG
(Italia, España e Iberoamérica)

 

• Director artístic i director titular de l'Orquestra Gustav Mahler (GMO), a Hong Kong

• Director Associat de la Seoul Philharmonic Orchestra

He is a highly talented conductor

and I feel sure he will have a great career if given the chance.

I know you will not be disappointed with him."  David Zinman

Director artístic i director titular de l'Orquestra Gustav Mahler (GMO), a Hong Kong

"És un director altament talentós i em sento segur que tindrà una gran carrera si se li dóna l'oportunitat. Sé que no estaràs decebut amb ell."

Al gener es convertirà en el primer assistent xinès de l'Orquestra Filharmònica de Seül. Ha treballat amb importants orquestres europees amb gran èxit: Tonhalle-Orchestre Zürich, Frankfurt Ràdio Symphony, Deutsches Symphonie-Orchestre Berlin, Orchestre Philharmonique de Radio France, Danish National Symphony Orchestra i BBC Scottish Symphony Orchestra.

Properament debutarà amb l'Orquestra Filharmònica de Hong Kong i serà convidat a la Junge Deutsche Philharmonie per al concert de cap d'any a lte Oper Frankfurt.

www.gmohk.com/conductor

JOSEP VICENT
(Italia)

Director Titular de l'Orquestra ADDA Simfònica, una ambiciosa agrupació amb seu a l'Auditori de la Diputació d'Alacant, en col·laboració amb solistes com Juan Pérez Floristán, Viviane Hagner, Stefano Bollani o Juan Manuel Cañizares

logo_bn_horizontal.png

Josep Vicent ha rebut nombrosos premis i és l'ambaixador internacional de la "Fundació Cultura per a la Pau" dirigit per Federico Mayor Zaragoza.

Fou assistent de direcció d'Alberto Zedda i Daniel Barenboim. Després de treballar a la Royal Concertgebouw Orchestra (1998-2004), ha dirigit l'Orquestra Simfònica de Londres, l'Orquestra de Chambre de París, la Filharmònica de Liverpool, la Sinfónica de Baleares, la Filharmònica de Rotterdam, la Royal Philharmonic Orchestra, l'Orquestra Nacional d'Espanya, l'Orquestra Simfònica de Radiotelevisión Española, Teatre d'Òpera Real de la Monnaie, Simfònica de Kíev o Gewandhausorchester Leipzig entre d'altres.

 

L’Orquestra que ha posat en marxa a Alacant està revolucionant el panorama espanyol dels auditoris. Sap usar el seu somriure per persuadir admirablement les orquestres. Gran comunicador i fidelitzador del públic. És un director de 360º.

www.josepvicent.com

 

JAUME BLAI SANTONJA
(Sudamérica)

Assistant Conductor: City of Birmingham Symphony Orchestra
Founder: AbbatiaViva music collective

logo RESIA ARTISTS.png

Recentment nomenat Director Assistent de l'Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, CBSO, Jaume Santonja ha dirigit concerts amb la Orquesta de Extremadura, ADDA · Simfònica de Alicante, Orquesta de Córdoba, Orquesta Juvenil de España, JONDE, la Orquesta Sinfónica Juvenil de Amberes. És el fundador del col·lectiu de música AbbatiaViva (Bèlgica) i col·labora regularment amb la Orquesta de Extremadura OEX (España).

A més de la intensa col·laboració amb el CBSO a Birmingham, els aspectes més destacats dels seus propers compromisos inclouen concerts de debut a les temporades de la Orquesta RTVE a Madrid, l'Orquestra d'Extremadura i la Simfònica d'Anvers.

 

Recentment, Jaume ha obtingut resultats notables en diferents concursos internacionals de direcció d'Orquestra, inclòs el segon premi en el 'V Concurs de Direcció Orquestral' a Còrdova (Espanya).

 

DIEGO MARTÍN ETXEBARRÍA
(Itàlia)

• Guanyador del 1er Premi, el Premi Hideo Saito i el Premi Asahi en el 17è Concurs Internacional de Música de Tòquio per a la Direcció

• Director resident principal i director de música de Vicegeneral al Teatre Krefeld-Mönchengladbach.

• Principal Director Resident del teatre de l'öpera de Chemnitz

logo_bn_horizontal.png

Recentment nomenat principal director resident del Teatre de l'Òpera de Chemnitz, Diego Martin-Etxebarria és Principal Director Resident i vicedirector Musical General dels Teatres de Krefeld i Mönchengladbach des de l'any 2016. Va atreure l'atenció internacional després de ser guardonat amb el Primer Premi, el premi Hideo Saito i el premi Asahi en el Concurs de Direcció d'Orquestra de Tòquio en 2015.

 

Entre els seus compromisos per a la 2019/20 destaquen el concert inaugural de la temporada del Teatre de Chemnitz així com l'òpera El rapte en el serrall de Mozart i el ballet El llac dels cignes de Txaikovski; a Krefeld i Mönchengladbach, Rusalka de Dvorak, La flauta màgica de Mozart i Orfeu als inferns d'Offenbach. Així mateix, debutarà amb l'Orquestra Nacional d'Espanya i l'Orquestra Simfònica Nacional de Colòmbia, i al Teatre de la Sarsuela de Madrid dirigirà l'òpera Tres Barrets de Copa de Ricardo Llorca (basada en l'obra de Miguel Mihura).

 

Director musical de l'Euskadiko Ikasleen Orkestra del País Basc en 2007 i 2008 i de la Akademisches Orchester Freiburg entre 2010 i 2012, ha estat convidat per l'Osaka Philharmonic, Yomiuri Nippon Symphony, Nagoya Philharmonic, Kansai Philharmonic, Osaka Symphony, Central Aichi Symphony o la St. Petersburg State Capella Symphony Orchestra, entre d'altres. A Espanya ha dirigit a les Orquestres de RTVE, Bilbao, Euskadi, Galícia, Granada, Barcelona, ​​Oviedo Filharmonia, Màlaga i Tenerife. En òpera ha dirigit Die Verwandlung i Die blindin de Paul-Heinz Dittrich a la Berliner Staatsoper, La Bohème de Puccini al Theater Augsburg, Rita al Volksbühne de Berlín, El gat amb botes de Montsalvatge al Teatro Real, Die Zauberflöte de Mozart a la Kleines Haus de Dresden i el Theater Krefeld, Carmen de Bizet al Festival de Santa Florentina, Powder her face al Teatre Arriaga, Hänsel und Gretel de Humperdinck, The Consul de Menotti, Nabucco de Verdi, Gianni Schicchi de Puccini, Cavalleria rusticana de Mascagni i Die Faschingsfee de Kálmán a Krefeld i Mönchengladbach.

 

Ha enregistrat el CD "Intimitats" amb música premiada de Marc Timón, la comèdia lírica "La Viola d'Or" d'Enric Morera (Premi Enderrock de la Crítica al Millor Disc de Clàssica 2016), el DVD "Sinfokids 2" amb l'Orquestra Simfònica d'Euskadi. Aquest any gravarà amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya obres d'Albert Guinovart.

 

Martin-Etxebarria va començar els seus estudis musicals al Conservatori de Vitòria i es va graduar en direcció d'orquestra a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona). Becat per la Fundació Humboldt, La Caixa-DAAD i l'AIE ha cursat estudis de postgrau en direcció d'òpera a les Hochschulen de Weimar i Dresden així com en l'Accademia Chigiana de Siena (Itàlia) amb G. Gelmetti. Altres mestres en la seva formació han estat Riccardo Frizza, Donato Renzetti, Dima Slobodeniouk, Christopher Seaman, Jesús López Cobos, Titus Engel o Lutz Köhler.

www.diegomartinetxebarria.com

 

RUBÉN GIMENO
(Espanya, Itàlia i Sudamèrica)

Ruben Gimeno ha estat el Director Titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès des del 2009 fins la temporada 15/16.

Així mateix, ha estat Director Artístic de la Joven Orquesta de la Sinfónica de Galicia durant sis anys, tasca que va simultanejar amb el càrrec de violinista de l’Orquesta Sinfónica de Galicia.

Com a Director convidat ha col.laborat amb bona part de les  orquestres espanyoles, com l’Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de  Tenerife, Orquesta de Euskadi, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquesta de Málaga, Orquesta de Valencia, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquesta Ciudad de Granada, Oviedo Filarmónica, Orquesta de la Comunidad de Madrid i Orquestra del Palau de les Arts, entre d’altres.

Fora de les nostres fronteres, ha dirigit la Norrkoping Symphony Orchestra, Gavle Symphony Orchestra, Orquestra de Cambra de Ginebra , Orquestra del MMCK (Japó), Orquestra de la Universitat de Maryland, SAMI Orchestra  (Suècia) i l’Orquesta Nacional de Colombia, i ha col.laborat amb solistes i agrupacions de la talla de l’Orfeón Donostiarra, Lang Lang, Midori, Steven Isserlis, Dimitri Sitkovetsky, Fazil Say, Gabriela Montero, Behzod Abduraimov, Violeta Urmana, Michel Camilo…

La seva activitat en el camp de la lírica l’ha dut a dirigir les  produccions del Teatro Campoamor de Oviedo de “Marina”, “La Gran Vía” i “Agua , zzucarillos y aguardiente”. Ha dirigit “Cádiz”, de Chueca, amb l’Orquesta Sinfónica de Galicia i “La del soto del parral” al Teatro de la Zarzuela. Així mateix, desenvolupa una intensa col.laboració dins del cicle “Òpera a Catalunya”, on dirigeix “Els contes  de Hoffmann”, “L’elisir d’amore”,  “Nabucco”,“La Bohème” i “Goyescas”. Ha debutat amb gran èxit al Gran Teatre del Liceu al capdavant de la seva orquestra en el marc dels cocnerts “Bicentenari Verdi”.

www.rubengimeno.es

 

Alberto Sampablo Lauro

SMILE Artistic Management

& Consultancy

+34 673 010 278

Barcelona 
albertosampablo@smileamc.com

Skype: Alberto Sampablo