DIRECTORS D'ORQUESTRA

Els directors d'orquestra que més m'han impressionat al llarg de la meva experiència professional no imposen, proposen; no guanyen, convencen; no manen, confien ...

SMILE Artistic Management vol ser una agència i un lloc de trobada d'artistes i persones que són úniques, tant a l'escenari com darrere de l'escenari. Precisament aquelles persones que ofereixen el que els músics i les persones sensibles necessiten, és a dir, no ser manades, sinó inspirades.

 

Alberto Sampablo Lauro

JAN WILLEM DE VRIEND

(Italia, España e Iberoamérica)


• Director principal de la Residentie Philarmonic Orchest de La Haya
• Principal Director Convidat de l'Orquestra simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya

• "Premier Chef Invit" Orchestra National de Lille

Vaig conèixer a Jan a Barcelona. Vaig tenir la sort de tenir-lo com a principal director convidat i de pensar amb ell programes de Mozart, Schubert, Haydn o Beethoven. Des del primer minut la sintonia ha estat total i des de llavors no hem deixat de parlar de música. És habitual en la Royal Concertgebouw Orchestra, al Tonhalle de Zurich, a França i a Itàlia, i és buscat per la seva gran energia, sempre al servei del col·lectiu i de la música.

 

Ment intel·ligent, persona molt amable i amant del sentit de l'humor, sempre confereix una gran personalitat als seus concerts. Especialista en repertori barroc, clàssic i en el primer romanticisme, Jan sempre constitueix un luxe per a qualsevol orquestra i per al públic de qualsevol temporada.

 

www.janwillemdevriend.com

WILSON NG
(Italia, España e Iberoamérica)

 

• Director artístic i director titular de l'Orquestra Gustav Mahler (GMO), a Hong Kong

• Director Associat de la Seoul Philharmonic Orchestra

He is a highly talented conductor

and I feel sure he will have a great career if given the chance.

I know you will not be disappointed with him."  David Zinman

Director artístic i director titular de l'Orquestra Gustav Mahler (GMO), a Hong Kong

"És un director altament talentós i em sento segur que tindrà una gran carrera si se li dóna l'oportunitat. Sé que no estaràs decebut amb ell."

Al gener es convertirà en el primer assistent xinès de l'Orquestra Filharmònica de Seül. Ha treballat amb importants orquestres europees amb gran èxit: Tonhalle-Orchestre Zürich, Frankfurt Ràdio Symphony, Deutsches Symphonie-Orchestre Berlin, Orchestre Philharmonique de Radio France, Danish National Symphony Orchestra i BBC Scottish Symphony Orchestra.

Properament debutarà amb l'Orquestra Filharmònica de Hong Kong i serà convidat a la Junge Deutsche Philharmonie per al concert de cap d'any a lte Oper Frankfurt.

www.gmohk.com/conductor

 

JAUME BLAI SANTONJA
(Sudamérica)

Assistant Conductor: City of Birmingham Symphony Orchestra
Founder: AbbatiaViva music collective

logo RESIA ARTISTS.png

Recentment nomenat Director Assistent de l'Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, CBSO, Jaume Santonja ha dirigit concerts amb la Orquesta de Extremadura, ADDA · Simfònica de Alicante, Orquesta de Córdoba, Orquesta Juvenil de España, JONDE, la Orquesta Sinfónica Juvenil de Amberes. És el fundador del col·lectiu de música AbbatiaViva (Bèlgica) i col·labora regularment amb la Orquesta de Extremadura OEX (España).

A més de la intensa col·laboració amb el CBSO a Birmingham, els aspectes més destacats dels seus propers compromisos inclouen concerts de debut a les temporades de la Orquesta RTVE a Madrid, l'Orquestra d'Extremadura i la Simfònica d'Anvers.

 

Recentment, Jaume ha obtingut resultats notables en diferents concursos internacionals de direcció d'Orquestra, inclòs el segon premi en el 'V Concurs de Direcció Orquestral' a Còrdova (Espanya).

 

VIRGÍNIA MARTÍNEZ

(Italia, España, Portugal e Iberoamérica)


• Directora titular y artística de la Orquesta Sinfónica de la Región de Múrcia
• Directora titular de la Joven Orquesta de la Región de Múrcia.

 

Actualmente, y desde 2012, es Directora Titular y Artística de la Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia y, a la vez, Directora Titular de la Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia. Lleva ya ocho años en el puesto y sigue conservando el favor y el respeto de la orquesta y de los equipos, gracias a unos excelentes resultados artísticos, de público y de gestión.

Virgínia, que fue finalista en la 7ª edición del Concurso Internacional de dirección de la Orquesta de Cadaqués, fue también directora asistente en la OBC, así como directora asistente de Philippe Entremont en el Festival de Santo Domingo. Ocupa un puesto de honor entre los directores españoles por merecimiento y, a la vez, es una de las más destacadas directoras de Europa.

www.virginiamartinezconductor.com

VirginiaMartinez.jpg

 

RUBÉN GIMENO
(Espanya, Itàlia i Sudamèrica)

Ruben Gimeno ha estat el Director Titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès des del 2009 fins la temporada 15/16.

Així mateix, ha estat Director Artístic de la Joven Orquesta de la Sinfónica de Galicia durant sis anys, tasca que va simultanejar amb el càrrec de violinista de l’Orquesta Sinfónica de Galicia.

Com a Director convidat ha col.laborat amb bona part de les  orquestres espanyoles, com l’Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de  Tenerife, Orquesta de Euskadi, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquesta de Málaga, Orquesta de Valencia, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquesta Ciudad de Granada, Oviedo Filarmónica, Orquesta de la Comunidad de Madrid i Orquestra del Palau de les Arts, entre d’altres.

Fora de les nostres fronteres, ha dirigit la Norrkoping Symphony Orchestra, Gavle Symphony Orchestra, Orquestra de Cambra de Ginebra , Orquestra del MMCK (Japó), Orquestra de la Universitat de Maryland, SAMI Orchestra  (Suècia) i l’Orquesta Nacional de Colombia, i ha col.laborat amb solistes i agrupacions de la talla de l’Orfeón Donostiarra, Lang Lang, Midori, Steven Isserlis, Dimitri Sitkovetsky, Fazil Say, Gabriela Montero, Behzod Abduraimov, Violeta Urmana, Michel Camilo…

La seva activitat en el camp de la lírica l’ha dut a dirigir les  produccions del Teatro Campoamor de Oviedo de “Marina”, “La Gran Vía” i “Agua , zzucarillos y aguardiente”. Ha dirigit “Cádiz”, de Chueca, amb l’Orquesta Sinfónica de Galicia i “La del soto del parral” al Teatro de la Zarzuela. Així mateix, desenvolupa una intensa col.laboració dins del cicle “Òpera a Catalunya”, on dirigeix “Els contes  de Hoffmann”, “L’elisir d’amore”,  “Nabucco”,“La Bohème” i “Goyescas”. Ha debutat amb gran èxit al Gran Teatre del Liceu al capdavant de la seva orquestra en el marc dels cocnerts “Bicentenari Verdi”.

www.rubengimeno.es

 

JUAN CARLOS LOMÓNACO
(Europa)

Director  titular de la Orquesta Sinfónica de Yucatán desde 2009, se graduó en el Curtis Institute of Music de  Filadelfia, donde estudió dirección de orquesta con Otto-Werner Mueller. Asimismo realizó  estudios en la Pierre Monteux School con Charles Bruch y en  la Universidad de Montreal.

 

A los 23 años debutó  con la Orquesta Sinfónica Nacional de México y desde entonces ha dirigido más de 50 orquestas en los siguientes países: USA, Canadá, Venezuela, Perú,  Ecuador, Colombia, España, Portugal, Italia, Serbia, Montenegro, Macedonia, Bulgaria, Polonia, Rusia, Kazajistán y Francia.

 

Entre las orquestas que ha dirigido destacan Orquesta y Coros Nacionales de España, Orquesta Simón Bolívar de Venezuela, Sinfónica Nacional del Perú, Ópera y Ballet de Bellas Artes de México, Sinfónica de Xalapa, Filarmónica de la UNAM, The Polish Chamber Orchestra entre otras.

 

Ha sido director titular de las Orquestas Sinfónica Carlos Chávez, del Instituto Politécnico Nacional, Conservatorio Nacional de Música así como director y fundador del México-Philadelphia Ensemble y Ensamble Iberoamericano.

 

En México dirige frecuentemente las orquestas más importantes del país. Su extenso repertorio y versatilidad abarca desde ópera, hasta música contemporánea. Ha participado en los festivales internacionales de San Lorenzo de El Escorial, de Música Contemporánea de Treviso, de Gaia-Portugal y Cervantino en México.

 

Ha acompañado a solistas, como Juan Diego Flórez, Alexei Volodin, Leticia Moreno, Vadim Brodski, Jorge Federico Osorio y Carlos Prieto. Su discografía con diversas orquestas, asciende a más de 20 grabaciones. Acreedor al Presser Music Award y  las becas del FONCA en cinco ocasiones. Es seleccionado en 2010 por la revista LÍDERES MEXICANOS como uno de los 300 mexicanos más influyentes.

www.juancarloslomonaco.com