La meva experiència...

Sempre he viscut a Barcelona, ​​encara que ara el meu pla vital passa per canviar la meva residència a un altre país. Aquí vaig estudiar violí, direcció de cors i orquestra, contrapunt, fuga i composició al Conservatori Municipal, i em vaig llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona.

 

Vaig fundar i dirigir una Escola de Música: UT Centre d'Estudis Musicals. Aquí vaig escriure centenars de treballs de Cambra i Cantates, vaig donar classes classes de llengua, dirigí corals i organitzava intercanvis internacionals.

 

Al mateix temps em vaig començar a treballar al món de les orquestres, primer com a responsable de documentació musical, després com a director tècnic, com a gerent i com a director executiu.

 

          2017-2018 Orquestra de Cadaqués www.orquestradecadaques.com

Director Executiu

 

2015–2017 Orquestra Simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya

Director Tècnic

 

2008–2015 Orquestra Simfònica del Vallès www.osvalles.com

Gerent

 

2011–2015  - ACOP (Associació Catalana d’Orquestres Professionals)

President

 

2006–2008 , Orquestra de Cadaqués www.orquestradecadaques.com

Director Tècnic

 

1999–2006 - Orquestra Simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya www.obc.cat

Responsable de documentació musical

 

1998–2011 - UT Centre d’Estudis Musicals www.utmusica.com

Fundador i co-director


 

 

 

 

 

Des de la gerència de l'Orquestra Simfònica del Vallès vaig ser el responsable promotor del FLASHMOB “Som Sabadell” finançat pel Banc Sabadell que a dia d'avui ha rebut més de 80 milions de visites. Continúa essent un símbol de la proximitat necessària entre ciutadanía i formacions culturals, així com un exemple de bones pràctiques de  la relació entre les entitats financeres i les empreses culturals que patrocinen. 

www.youtube.com/watch?v=GBaHPND2QJg

He fundat i presidit l'Associació Catalana d'Orquestres Professionals (www.acop.cat) i he estat membre de la junta de l'Associació Espanyola de Orquestres Sinfòniques. (www.aeos.es).

 

Els que han cregut que aquesta experiència era valiosa, m'han convidat a donar classes al Màster de la UB en gestió cultural, al Màster de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) a Gestió Cultural, a l'Escola Superior d'Administració d'Empreses (Esade), a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

 

2011      Professor convidat al Master de la UB en gestió cultural

2012      Professor convidat en el curs "Dirección Avanzada en Recursos Humanos, Desarrollo del potencial de les personas de ESADE www.esade.edu.events  Inspiring futures "

2013     Ponent convidat a ESADE. "Jornada coloquio sobre: Economia social y cooperativa en la prestación de servicios públicos: un modelo de creación de valor"

2013      Professor convidat al Master de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) en gestió cultural, “La gestión des de los valores”

2014     Tutor de la assignatura “Projecte Cultural” del Master en Gestión Cultural de la UIC, en lengua inglesa

2016     Professor convidat al Master de la UB en gestió cultural

2016     Ponent al XLIII Festival de Maó en el coloquio sobre el futuro de la Orquesta de Cámara de l’Illa de Menorca www.festivaldemusicademao.com

2017     Professor convidat a l’ESMUC

             Professor convidat al Master de la UB en gestió cultural

2018     Professor convidat a l’ESMUC

             Professor convidat al Master de la UB en gestió cultural

2019     Professor convidata l’ESMUC

             Professor convidat al Master de la UB en gestió cultural

 

 

 

 

Tot i així, crec que el meu major talent personal és l’escriptura, i m’he proposat reprendre el meu treball literari abandonat fa catorze anys.

2005 Autor del llibre "Todos los caminos conducen al laberinto" CABALLO DE TROYA

2005 Autor del llibre "Dmitri Xostakóvitx, la llibertat encadenada" EAOBC

1999 Accésit Premi de literatura Antonio Machado

Estic casat amb Anna Martínez Norberto que té la veu més bella del món, i tenim tres dones d'edats molt diferents, el que constitueix tota una prova d'adaptació a necessitats canviants ;-)

 

Ara, en 2019, fundo SMILE Management i Consultoria Artística, des d'on ofereixo serveis de consultoria per a orquestres y directors, disseny i gestió de projectes  y agència d’artistes.

“És un músic gerent que explica el seu cas a les escoles de negoci…”

Desembre de 2013 La Vanguardia, Els noms i les coses. Mar Galtés

"Alberto Sampablo ha aconseguit amb una gestió innovadora millorar molt el rendiment i el suport del públic en les seves temporades".

Javier Pérez Senz

septiembre-Octubre de 2014 Revista Musical Catalana

Con Kazushi Ono.jpg
Alberto_Sampablo_Festival_Internacional_
smile web.jpg