MÚSICA DE CAMBRA

ARON QUARTET​
NOGA QUARTET
KORNGOLD ENSEMBLE WIEN

ARON QUARTETT

 

(Espanya, Itàlia i Sudamèrica)

 

 

 

 

L'ARON Quartett va ser fundat el 1998 per Ludwig Müller, Barna Kobori, Georg Hamann i Christophe Pantillon, quatre músics vienesos. Les seves carreres artístiques han estat profundament influenciades pels membres del quartet Alban Berg juntament amb Ernst Kovacic i Heinrich Schiff. Isaac Stern, Max Rostal, William Primrose, Mischa Maisky, Ralph Kirschbaum i Sándor Végh també han exercit papers molt importants en la promoció de la seva carrera. El quartet va fer el seu debut a Viena durant l'any de la seva fundació, i va ser molt aclamat per la premsa i el públic. Des de llavors, el quartet ha desenvolupat un ampli repertori, també en col·laboració amb Heinz Holliger, Heinrich Schiff i membres dels quartets Amadeus, LaSalle i Alban Berg. Durant l'any de la seva fundació, la intenció d'Aron Quartett no només va ser abordar el repertori, sinó també dedicar-se a les obres de la segona escola vienesa, el que va portar a una invitació a organitzar el seu propi cicle de concerts dels segles XVIII, XIX i XX com a quartet en Residència a l'Arnold Schoenberg Center a Viena.

Un atrafegat calendari porta al Quartet a través d'Europa, EE. UU., Mèxic i Japó, així com a festivals de renom (Setmanes de Festivals de Viena, Festival Internacional de Quartets de Cordes a Praga, Biennal de Venècia, Festival de Schoenberg, Festival "Klangbogen", Festival Cervantino, Festival Kuhmo, Festival de Stresa, Festival Enescu de Berlín, Carinthischer Sommer, i UNH llarg etc.).

El 2001, Aron Quartett va fer el seu debut al Carnegie Hall de Nova York, i el 2002 al Wigmore Hall de Londres i al Conservatori Txaikovski de Moscou. El 2004 van fer el seu debut al Vienna Musikverein, on en 2007 van interpretar els quartets complets de cordes de Korngold i el seu quintet per a piano en un cicle de quatre parts. El 2008, el aron Quartett va fundar el Festival de Música de Cambra del Castell Laudon, (www.schlosslaudonfestival.at).

El primer CD del Aron Quartett es va llançar el 1999 i està compost per obres de Schubert, Schoenberg, Mozart i Ullmann. Al febrer de 2002, el concert del Aron Quartett va ser transmès a tot Europa per ORF (transmissió austríaca) per a la EBU. Altres enregistraments de CD inclouen quartets de cordes de Franz Schubert ( "Rosamunde" i "Death and the Maiden", Preiser Records 90549) i l'obra completa d'Arnold Schoenberg per a quartet de cordes (Preiser Records 90572) per a les quals el Premi pasticcio La premsa internacional aclamar aquest CD com una de les millors gravacions de música de cambra del segle XX.

www.aronquartett.at

logo_aronquartett.png

©Aron Quartet

©Aron_Quartet_1.png

©Noga Quartet by William Beaucardet

NOGA QUARTETT

(Espanya, Itàlia i Sudamèrica)

 

 

 

 

"Noga Quartet (França / Israel) és una joia única entre els quartets. Cadascun dels treballs que realitza rep una atenció especial per l'autenticitat pensativa "HUDSONSOUNDS.ORG

"Com era d'esperar, els membres del Noga van guanyar el Gran Premi de la Universitat Monash" EL DILLUNS MORNING HERALD "

“Le Quatuor Noga entre en scène et d’emblée nous projète sur une autre planète: les nuances sont infinitésimales, les couleurs, d’une infine richesse, la précision, chirurgicale” LE DEVOIR, MONTREAL

El Quartet de Noga segueix la gran tradició de la música de cambra que s'entusiasma en les interpretacions d'algunes de les composicions més grans del repertori de quartet de corda. Des de guanyar el primer premi en el Melbourne International Chamber Music Competition el 2015, ha estat convidat a actuar a Alemanya, Àustria, Escandinàvia, Itàlia, Holanda, Bèlgica i França. Per al Quartet de Noga, la formació de quartet de corda és el cim de l'expressió musical. "Ens agrada treballar junts. Transmetre la vida en aquesta música és el que ens ocupa. No hi ha res més satisfactori que celebrar el gran repertori de quartet de corda, des dels clàssics del passat fins a obres més contemporànies ".

Fundat a Berlín el 2009, el Noga Quartet compta amb un pedigrí musical impressionant, amb particiapció tant del Quartet Artemis com del Quartet Alban Berg. Els membres també han tingut el privilegi de realitzar classes magistrals amb alguns dels millors músics de cambra del món: Volker Jacobsen, Philipe de Groote, Peter Schuhmayer, Atar Arad, Thomas Riebl, Paul Katz, Timothy Eddy, Miriam Fried i Andras Keller.

El quartet resideix a Berlín on els seus membres estan plenament compromesos amb la música al més alt nivell, també amb la Filharmònica de Berlín, la Deutsches Symphonie-Orchester Berlin i el Konzerthausorchester Berlin. Amb tres membres originaris de França i un d'Israel i Itàlia, el quartet mostra un estil per a una àmplia varietat de repertoris musicals, amb un caràcter original a les seves interpretacions i sons.

Durant els seus anys de formació, el Quartet Noga va ser seleccionat per participar en una sèrie de prestigiosos concursos i festivals internacionals, incloent el Premi Borciani el 2014, el Concurs de Quatre Cordes Internacionals de Banff en els anys 2010 i 2013, el Concurs Internacional de Música de Cambra d'Osaka el 2011, el Ravinia Music Festival el 2011 i l'Acadèmia McGill Quartet durant els anys 2010 i 2012. El quartet va rebre una beca de la fundació Ottilie-Selbach-Redslob a Berlín el 2010 i el 2014 va guanyar el primer premi del concurs de la Fundació Irene Steels-Wilsing a Berlín.

www.reinicke-artists.com/nogaquartet

Reinicke Artists -1024x381.png

KORNGOLD ENSEMBLE WIEN       

(Spain, Italy & South America)​

 

 

Korngold Ensemble Wien s'ha fundat l'any 2019 per cinc músics que s’han dedicat a la música de cambra durant molts anys.

 

L'intenció del conjunt, més enllà d’interpretar el repertori standar, és interpretar les peces escoltades amb menys freqüència, posant especial èmfasi al segle XX, especialment riques en aquest gènere musical.

Catalina Butcaru, piano

Ludwig Mueller & Tiffany Pei Hsuan Wu, violins

Cynthia Liao, viola

Jonas Krejci, violoncel

 

www.korngoldensemble.com