ORQUESTRES

 

Per ara assumeixo la representació de dues orquestres a Itàlia. Una d'elles és l'Orquestra de Cadaqués, formació on vaig treballar en dos períodes de la meva vida i que és famosa a tota Europa per l'energia de les seves interpretacions i per la gran qualitat de tots els seus integrants.

L'Orquestra de Cadaqués, orquestra clàssica de 37 intèrprets, és sinònim de gran qualitat i un gran amor per la música.

L'altra és Vespres d'Arnadí, conjunt barroc -també de primera qualitat- que mereix un major reconeixement internacional pel seu gran nivell i per la gran imaginació de les seves propostes.

ORQUESTRA DE CADAQUÉS

(Itàlia)

 


"Cada país hauria de tenir una orquestra viva i apassionada com la de Cadaqués. El fet de ser una formació d'origen mediterrani i tenir un clar sentit de la cosmopolita, la converteix en una orquestra única".

Sir Neville Marriner, director honorífic de l'Orquestra de Cadaqués (1992-2016)

L'Orquestra de Cadaqués és un cas singular entre les orquestres europees. Va néixer el 1988, al Festival de Cadaqués, de la voluntat d'un grup de joves músics, amb l'objectiu de preservar en l'àmbit de la música simfònica un espai de plena il·lusió, compromís i passió per la música.

Malgrat el temps transcorregut, l'orquestra segueix fidel a aquests principis: conserva intacta la passió pel que fa, gaudeix amb cada projecte i es compromet al màxim amb la més alta qualitat en cada producció.

www.orquestradecadaques.com

VESPRES D'ARNADÍ

(Itàlia i Iberoamèrica)


Formació prioritària de Catalunya en Música Barroca

VESPRES D'ARNADÍ és una orquestra barroca creada l'any 2005 per Dani Espasa i Pere Saragossa per oferir versions plenes d'emoció, frescor i espontaneïtat, utilitzant instruments i criteris històrics. El seu nom recorda els concerts que al segle XVIII, eren habitualment oferts als VESPRES com a postres dels sopars distingits de nobles i burgesos. Carabassa, sucre i ametlles són els ingredients de l’ARNADÍ, un dels postres més antics del País Valencià.

Els músics de Vespres d'Arnadí, a la vegada són col·laboradors de grups com Les Talents Lyriques, Accademia Bizantina, Friburg Barockorkester, Europa Galante o Ensemble Matheus.

El conjunt ha actuat en importants sales i festivals d’Europa com ho són els de Halle, Praga, Ostrava, Madeira, Sevilla, Santander, Santiago de Compostela, Lugo, Madrid, Peralada, Torroella de Montgrí i Barcelona.

Vespres d'Arnadí ha enregistrat tres discs amb el segell MUSIÈPOCA: "Pièces de Simphonie" de Charles Desmazures, “Missa en Re Major” de Josep Mir i Llussà i “Anna Maria Strada” de Händel. A finals del 2018 es va presentar el quart disc sota el segell APARTÉ i amb el títol "L'Alessandro amante", protagonitzat pel contratenor Xavier Sabata. 

Vespres d’Arnadí rep ajudes del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut Ramon Llull.

www.vespresdarnadi.com