top of page

A determinar

|

Casa Museu Mas Ravetllat

Alexander Stubb. La nova Europa.

Des del cor d'Europa Alexander Stubb ha tocat moltes tecles properes als grans canvis del segle. És un testimoni qualificat de la nova Europa que està naixent, i que està en perill.

Alexander Stubb. La nova Europa.
Alexander Stubb. La nova Europa.

Horario y ubicación

A determinar

Casa Museu Mas Ravetllat, Av. de la Mare de Déu de Montserrat, 114, 08041 Barcelona, España

Acerca del evento

Alexander Stubb 

Director

Full-time Professor

School of Transnational   Governance

El professor   Alexander Stubb és el director de l'Escola de Governació Transnacional des de   l'1 de maig de 2020. Ha estat primer ministre, ministre de Finances, ministre  d'Afers Exteriors, Comerç i ministre d'Europa de Finlàndia (2008-2016). Va   ser diputat al Parlament Europeu del 2004 al 2008 i al Parlament nacional   (2011-2017). Va ser president del Partit de la Coalició Nacional Finlandesa   (Kokoomus) del 2014 al 2016 i vicepresident del Banc Europeu d'Inversions   (BEI) del 2017 al 2020.

Stubb va treballar com a assessor al   Ministeri d'Afers Exteriors finlandès a Hèlsinki i Brussel·les i a l'equip   del president Romano Prodi a la Comissió Europea (1995-2004). Va participar en la negociació dels Tractats d'Amsterdam, Niça   i Lisboa.

La formació de Stubb és en l'àmbit acadèmic, la funció pública   i la política. Té un doctorat. en relacions internacionals per la London   School of Economics, un màster en administració de la UE pel College of   Europe de Bruges i un B.A. en ciències polítiques per la Universitat Furman   de Carolina del Sud. També va estudiar llengua, cultura i civilització   francesa a la Sorbona de París.

Entre 2000 i 2007, va ser professor visitant al College of   Europe de Bruges. Stubb ha escrit nombrosos llibres i articles acadèmics   sobre afers europeus i publica columnes per a diversos diaris, inclòs el   Financial Times, de manera regular.  Stubb is also a   self-professed sports-nut and avid amateur triathlete.

 Recent research output 

MC   MAHON, Méabh (ed/s), BORRELL FONTELLES, Josep; STUBB, Alexander (2022), Geopolitical order and change of   security architecture in Europe, Video

STUBB,   Alexander; TASSINARI, Fabrizio (2022), Can Italy maintain its pandemic-era   transformation?, Article

STUBB,   Alexander; TASSINARI, Fabrizio (2022), Un buongoverno endemico per l'Italia, Article

STUBB,   Alexander; TASSINARI, Fabrizio (2022), Can Italy maintain its pandemic-era   transformation?, Other

STUBB,   Alexander (ed/s), SANNINO, Stefano; SCHWARZER, Daniela; PEEL, Michael   (2021), Quo vadis European foreign policy? : a   decade of the European external action service, Video

HOLMSTRÖM,   Bengt Robert; STUBB, Alexander (2021), “Is Europe falling behind in the global   digital economy?” : [conversation between Bengt Holmström and Alexander   Stubb], Video

alexander.stubb@eui.eu

+39 055 4686 731

Compartir este evento

bottom of page