top of page

A determinar

|

La Balmesiana. Barcelona

Schaghajegh Nosrati, del planeta "perfecció".

Schghajegh Nosrati, d'origen iranià, representa un dels exponents més alts de la perfecció pianística. Promet visitar-nos i, a més d’interpretar Bach i Beethoven, presentar-nos una dimensió secreta.

Schaghajegh Nosrati, del planeta "perfecció".
Schaghajegh Nosrati, del planeta "perfecció".

Horario y ubicación

A determinar

La Balmesiana. Barcelona, Carrer de Duran i Bas, 11, 9, 08002 Barcelona, España

Acerca del evento

Schaghajegh Nosrati va néixer a Bochum l'any 1989. S'ha donat a conèixer com una músic extremadament versàtil; que va poder establir-se com a concertista en els primers anys es deu a la seva excel·lent reputació com a intèrpret de la música de Bach. El seu avenç internacional es va produir l'any 2014 com a guanyador del premi al Concurs Internacional de Bach de Leipzig i, sobretot, gràcies a la seva creixent col·laboració musical amb Sir András Schiff, que va elogiar la "claredat, puresa i maduresa sorprenents", així com la comprensió musical que s'hi associa quan interpreta Bach.

Després de molts anys de treballar amb Rainer M. Klaas, Schaghajegh Nosrati va ser admès a la Universitat de Música, Drama i Mitjans de Comunicació de Hannover com a jove estudiant d'Einar Steen-Nökleberg. Va completar el seu màster amb Christopher Oakden el 2015 i el seu diploma d'artista amb Ewa Kupiec el 2017. Va completar un altre diploma d'artista el 2020 com a estudiant de Sir András Schiff a la Barenboim-Said-Academy de Berlín. Robert Levin, Murray Perahia i Daniel Barenboim li van donar més inspiració artística.

Entre 1998 i 2018, va actuar com a convidada a festivals internacionals de música com el Festival International Echternach, el Schumannfest Düsseldorf i el Menuhin Festival de Gstaad. Van seguir actuacions a l'Alte Oper de Frankfurt, la NDR Kleine Sendesaal de Hannover, la Gewandhaus Leipzig, l'Anneliese Brost Musikforum Ruhr de Bochum, la Beethovenhaus Bonn, el Palais des Beaux Arts de Brussel·les, Tonhalle Zurich, 92nd Street Y de Nova York. , Palau de la Música Catalana Barcelona així com a la Berliner Philharmonie (amb la Mitteldeutsches Kammerorchester, la Deutsches Kammerorchester Berlin i la Bochumer Symphoniker).

El 2017, va tenir la seva primera gira de concerts a la Xina, incloent actuacions de debut a Xangai i Pequín.

A més, va ser convidada a fer una gira de concerts amb Sir András Schiff i Capella Andrea Barca el 2018 amb actuacions a Dortmund (Konzerthaus), Düsseldorf (Tonhalle), Luxemburg (Philharmonie), Brussel·les (Palais des Beaux Arts), Viena (Musikverein), Baden-Baden (Festspielhaus), Salzburg (Stiftung Mozarteum), Bratislawa (Philharmonic Concert Hall), Lucerna (KKL) i Hamburg (Elbphilharmonie).

El 2019 va pujar a l'escenari Pierre Boulez de Berlín en lloc de Radu Lupu que va haver de retirar-se del seu recital per malaltia.

El segell alemany Genuin Classics ha publicat dos CD´s molt aclamats amb Schaghajegh Nosrati. El 2015 va gravar el seu àlbum debut amb J.S. "Art de la fuga" de Bach. El seu segon àlbum (publicat a la tardor de 2017) és una gravació dels concerts per a piano de Bach BWV 1052-1054 interpretats amb Deutsches Kammerorchester Berlin.

L'octubre de 2019 el segell alemany CAvi Music ha publicat el tercer CD del pianista amb una selecció d'obres per a piano solista (entre d'altres el "Concerto pour piano Seul") de Charles Valentin Alkan.

 

Després d'haver ensenyat com a professora a la Universitat de Música, Drama i Mitjans de Comunicació de Hannover del 2015 al 2019, es va convertir en membre de la facultat de la Barenboim-Said-Academy de Berlín el 2020 com a assistent de professor de Sir András Schiff.

Compartir este evento

bottom of page