top of page

A determinar

|

La Balmesiana. Barcelona

Yerokhin, a on el virtuosisme és norma...

Pianista rus (i espanyol des de fa anys) ens explica la seva història. Com es va lliurar a l'últim moment de la guerra de l'Afganistan, com viu ara la realitat de ser espanyol d'origen rus davant d'un món en bel·ligerància, com viu amb, almenys, dos fills superdotats de la música… Tota una història.

Yerokhin, a on el virtuosisme és norma...
Yerokhin, a on el virtuosisme és norma...

Horario y ubicación

A determinar

La Balmesiana. Barcelona, Carrer de Duran i Bas, 11, 9, 08002 Barcelona, España

Acerca del evento

Nascut a Moscou, en una família de músics, és un dels pianistes més brillants de la seva generació. Després d'estudiar a l'Escola Central de Música de Moscou amb Vadim Sukhanov i de debutar als 16 anys com a solista amb l'Orquestra Filharmònica de Minsk, ha desenvolupat la seva exitosa carrera musical actuant a les sales més prestigioses de tot el món i treballant com a solista amb les millors Orquestres Filharmòniques i Simfòniques. Ha col·laborat amb grans directors d'orquestra, i els seus recitals i actuacions han estat retransmesos i gravats per televisions i ràdios internacionals.

Sergei Yerokhin comença a estudiar amb el seu pare ia l'Escola Central de Música de Moscou amb Vadim Sukhanov. Debuta als 16 anys com a solista amb l'Orquestra Filharmònica de Minsk, interpretant el Concert núm. 1 de Txaikovski i el Concert núm. 2 de Rachmaninov, i continua la seva formació al Conservatori Txaikovski de Moscou sota la direcció de Dimitri Bashkirov.

Els seus premis en importants Concursos Internacionals llancen la seva carrera, actuant en prestigioses sales de concert: Wigmore Hall de Londres, Herkulessal de Munic, Teatre Colom de Buenos Aires, Gran Sala Verdi de Milà (Societá dei Concerti Milano), Gran Sala del Conservatori de Moscou , Moscow International Perfomance Arts Center, Filharmònica de Sant Petersburg, etc.

Després de la seva presència al Festival de Miami, James Ross li dedica innombrables elogis:

"Yerokhin is a greatly gifted, provocative musician, with exceptional facility, colorist flair and intelligent sensitivity to period styles.

Too many pianists afraid of molding Pictures too personally and possibly picking it to pieces. But Yerokhin, like Sviatoslav Richter, understands its orchestral textures"

The Miami Herald

També a Espanya ha pujat als millors escenaris: Teatre Reial i Auditori Nacional de Madrid, Palau de Música de Barcelona, Palau de Música de València, Palau de Festivals de Santander o Palau Euskalduna de Bilbao. Després de la seva participació al Cicle de grans Solistes de l'Auditori de Saragossa el 2013 juntament amb artistes com Volodos, Lang Lang, Pogorelich, la crítica el ressalta unànimement:

"... El músic de Moscou ens va fer gaudir d'una execució d'enorme sensibilitat, comparable a la d'artistes suprems del teclat com Sviatoslav Richter o Alfred Brendel..."

Herald d'Aragó (Saragossa, 2013)

Ha col·laborat amb importants orquestres de l'URSS, Polònia, Amèrica del Sud i Austràlia destacant les batutes dels mestres A. Wit, S. Comissiona, J. López-Cobos, E. García Asensio, S. Bishop-Kovacevich, A. Wit, J Furst, I. Shpiller, M. Pijarowskiy, A. Vedernikov, A. Rahbari, V. Ziva, V. Sinayski, N. Alekseev i M. Jurowski. A Espanya també destaquen els enregistraments amb l'ORTE.

"Un intèrpret en què prima la imaginació, l'expressivitat poètica, el recrear-se amb les sonoritats, obeir alguna dosi inspiracionista del moment..."

Enrique Franco, El País

"El músic moscovita, que amb 26 anys va ser premiat al prestigiós Concurs Internacional de Piano de Santander Paloma O'Shea, es va presentar ahir davant dels seus seguidors amb una presència imponent, una tècnica prodigiosa i una interpretació enèrgica. I amb tot això, el pianista rus no va trigar a guanyar-se el favor del públic, només començar el recital"

LNE Oviedo 2017 Elena Fernández-Pello.

Compartir este evento

bottom of page